Netop hjemvendte fra PARIS COOKBOOK FAIR 2011, et samlingspunkt for det ypperste i kogebøgernes verden. Det var der det hele. De kæmpestore internationale mastodonter og de bitte små nye up comming enkeltmands forlag. Et møde mellem redaktører, forelæggere, kokke og madører, der alle ønsker at berige verden med inspiration, viden og konkrete opskrifter, på sanselige kulinariske oplevelser. Det er jo formålet i sidste ende. ( Og så selvfølgelig iskoldt salg!)
Sidder tilbage og undrer mig over at den bog der gjorde størst indtryk på mig, var en russisk kogebog for børn. Forstod ikke et bogstav. Men i forhold til billedsiden kunne den have heddet: Hvormange måder kan du folde/snitte/pille/berøre/ lidt kødpølse, lidt frosne ærter, lidt dåsemajs og noget persille på, og få skægge skægge dyr og figurer ud af det? Jeg ville ønske den var til salg. Så var den kommet med hjem. Den skulle have husket mig på, de kulturelt betingede forskellige opfattelser af æstetik og god visuelle kommunikation, generelt - men også indenfor kogebøger.
PARIS COOKBOOK FAIR - FESTIVAL DU LIVRE CULINAIRE 2011
Seancen bestod af en 4 dage lang kogebogmesse i den gamle brandstation i Centquatre, samt en overdådig prisoverrækkelse om aftenen, i det dekadente pariser teater Folies Bergere.
www.foliesbergere.com
For det fulde resultat:
http://www.cookbookfair.com/pdf/winners_cook_2010.pdf
Velbekomme!
Abelone Varming MDD